18 de febrer del 2008

Hàbits de lectura

La Federación de Gremios de Editores de España (FGEE) ha presentat el Baròmetre de hàbits de lectura y compra de llibres corresponent a l'any 2007.

Podeu consultar més informació en les notes de premsa de la FGEE:

http://www.federacioneditores.org/0_Resources/Documentos/NP_Barometro_2007.pdf

13 de febrer del 2008

BIBLIOMALETA: PÈRDUA I DOL


Només una vida plena de sentit dóna sentit a la mort.


(Anònim)


PENSAR I PARLAR de la vida i de la mort és pernsar i parlar de nosaltres, de la nostra vida i de la nostra mort, amb els seus interrogants, les seves angoixes, les seves esperances....


Està bé parlar de la vida, però per què i per a què dedicar temps a pensar sobre un misteri, i més a un misteri com el de la mort? (Concepció Poch i Avellan, "De la Vida i de la Mort" pàg.13)



Aquests dies fins el 20 de febrer trobareu a la biblioteca una màgnifica selecció de llibres i audiovisuals, envers aquest tema. Contes pels més petits, narracions i novel.les curtes pels nens/nenes de Primària i també llibres de consulta i narracions pels adults.

5 de febrer del 2008

MALETA DE CIÈNCIES



Durant quinze dies hem pogut mirar, llegir, remenar, observar.... els llibres sobre ciència que ens ha deixat en préstec el Centre de Recursos de la zona Sants-Montjuic.

4 de febrer del 2008

V TROBADA G.de L.


"El Baró Rampant" -Italo Calvino -

“Fou el 15 de juny de 1767 que Cosimo Piovasco di Rondò, el meu germà, va seure per última vegada entre nosaltres. Ho recordo com si fos avui. Érem al menjador de la nostra vil.la d’Ombrosa, les finestres emmarcaven les espesses branques de la gran alzina del parc”(capítol I pàg. 5).

Recordo que ens va costar molt de decidir el llibre. Aquest va ser escollit per ser una história bonica alegre amb pasatges divertits, una perspectiva diferent de veure el món des de dalt dels arbres.

Entre les assistens, dues l’havien llegit feia uns quanta anys, una altra encara l’estava llegint i l’altra li acabava d’arribar a les mans el dia abans a la tertúlia.

Es celebra que una de les lectores per fí coincideix amb una altra, en que és un llibre bó i ben escrit. Per fí! Se sent dir. LLegim aquest punt:

“…És aquell amor que té tot home caçador per les coses vives i que no sap expresar de cap altra manera que apuntant el fusell”(capítol VI pàg.59).

Que cadascú reflexioni

Permeteu-me transcriure el següent paràgraf, en posaria més, perquè, ni ha descripcions encisadores, que t’atrapen, te sorprenen i et delecten la seva lectura:

"El treball humà sempre havia interessat a Cosimo, però fins llavors la seva vida dalt dels arbres, les seves instal.lacions, les seves caceres, havien respost sempre a necessitats ísolades i injustificades, com si fos un ocell. En canvi, ara el va prendre el desig de ser útil al seu proïsme. I fins i tot això, si ens hi fixem bé, era una cosa que havia après de les seves relacions amb els bandolers; el plaer de ser útil, de fer alguna cosa indispensable per als altres". (pàg. 123 cap.XIII)

Mentre es parla del llibre les expresions facials acompanyen amb un somriure, Parlem dels familiars, de la possibilitat en aquells temps de poder traslladar-se d’arbre en arbre i fins i tot traslladar-se a un altre poble sense trepitjar el terra.

Sabem d’altres persones que han llegit el llibre i que no han pogut assistir. Podeu deixar el vostre comentari, ens agradarà llegir-ho.

La segona part de la tertúlia. Era parlar del llibre que cadascuna estava llegint, havia llegit o recomanava de llegir. Cadascú el va presentar i en va fer cinc cèntims. Aquests són els títols recomanats:

“La elegancia del erizo” Barbery, Muriel. Edit. Seix Barral Biblioteca Formentor.

Juntas, Renée y Paloma descubrirán la belleza de las pequeñas cosas. Invocarán la magia de los placeres efímeros e inventarán un mundo mejor. La elegancia del erizo es un pequeño tesoro que nos revela cómo alcanzar la felicidad gracias a la amistad, el amor y el arte. Mientras pasamos las páginas con una sonrisa, las voces de Renée y Paloma tejen, con un lenguaje melodioso, un cautivador himno a la vida.

“El arte de vivir” Krishnamurti. Edit. Kairos.

El arte de vivir es un libro especialmente dirigido a los jóvenes. Un libro en el que se expone una filosofía práctica de la educación. Una filosofía, una pedagogía, que tiene .poco que ver con las propuestas corrientes en nuestras escuelas y colegios.

"La bicicleta de Sumji" Oz, Amos

Nacido Amos Klausner, en Jerusalén (1939), es un escritor israelí en lenguas hebrea e inglesa, que en la actualidad está considerado el mejor prosista en lengua hebrea moderna. Cursó estudios en la universidad de Jerusalén y en Oxford, Inglaterra. Tiene el grado de oficial del ejército israelí y es destacado miembro del movimiento Paz Ahora, que aboga por el entendimiento pacífico entre israelíes y palestinos. Vive en un kibbutz, en el que ha desempeñado las más diversas tareas, entre ellas la de dar clases desde 1957 hasta 1973. También ha impartido diversos cursos como profesor invitado en universidades de Estados Unidos. Premio Príncipe de las Letras 2007

´”El Miguel Ángel eléctrico “ de Sarah Hall

El libro recomendado está aún sin traducir del inglés, The Calhullan Army, una visión femenina guerrillera del futuro quizás próximo apocalíptico. A falta de una inmediata traducción, se recomienda este libro anterior, finalista del prestigioso Booker Prize en el 2004, en base al gran nivel de escritura que derrocha esta joven anglosajona. El título promete, desde luego.

Per últim calia decidir el próxim llibre i la data. El llibre per la VI sessió será

“EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES” Boyne, John. Empuriés Narrativa.

El dimarts 22 d’abril vigília de St. Jordi a ¾ de 6 de la tarda. US ESPEREM!!!!

Recordeu grans i petits que abans de setmana Santa farem la II trobada de nens/es i pares/mares sobre l’autor Sebastián Sorribas. Els diferents títols dels llibres els trobareu a la circular informativa de desembre dins la pàgina web de l’escola.