27 d’abril del 2008

VI TROBADA GRUP DE LECTURA






Tarda de dimarts, les assistents a la trobada, van arribar a la biblioteca on la exposició de treballs literaris i manuals sobre St. Jordi, estava gairebé en els seus últims detalls.

En aquest ambient de llibres i roses que recrea aquesta data, anem seient i encetem petites converses en grups de dos, mentre esperem que acabi d’arribar alguna altra participant.

Les participants:

Aïda (mare d'en Sergi de 4t. i de l'Anna de 2n.)

Marta (mare de la Maria de 4t.)

Kymm (mare de Júlia de 3r.)

Olga (mare de l’Adrià de 6è i d’en Max de 4t.)

Cristina (mare d’en Roger de 3r i de Aina de EI 4anys)

Rosa( mare del Victor d’ EI 5anys i David de 5è.)

Deta(mare de l’Ona de 6è, d’en Pau de 4t i de l’Ami de EI 4 anys)

Amparo (tutora de 4t.)

Carme (especialista d’anglès)

Àngels (bibliotecària)

Passat un temps en que les converses continuen animades, cal començar a parlar sobre el llibre llegit i motiu d’aquesta trobada:

“El noi del pijama de ratlles” de John Boyne. Nascut a Dublín, Irlanda, en 1971.

Les opinions van començar a sorgir i sobre d’elles, el comentaris, amb acords i desacords (aquí convido a totes les participants que deixin la seva opinió per escrit) i que van donar pas a altres qüestions amb diferents opinions como va ser:

Si una nena o nen té interès per llegir un determinat llibre i el pare o mare considera que la lectura d’aquest és per a més gran, quina seria o és la vostra intervenció o no intervenció al respecte?

Envieu-nos les vostres opinions.

Desprès, per unanimitat, vam decidir llegir un altre llibre per acabar el curs, que no fos molt llarg i que fos divertir, entretingut….. Finalment ens vam posar d’acord en llegir:

“Una lectora nada común” de Bennett, Alan. Edt. Anagrama.

L’última trobada d’aquest curs serà el dijous, 22 de maig entre ¾ de 6 i les 6 de la tarda.

US ESPEREM A TOTES I TOTS!!!!!

24 d’abril del 2008

Resum 2ª trobada Grup de Lectura N-A

Encara que han passat uns quants dies des de la trobada, encara és viu el record d'aquella tarda de principis de primavera.
Els preparatius, la sorpresa de saber qui vindria a part dels confirmats i el moment de decidir-nos a començar.
Vam fer la presentació dels assistents i cinc cèntims de com estava prevista fer la sessió.
Les noies i nois assistents si no m'han deixo cap:
En Marcos(P 4t), en Roger E (P 3r.) i la seva germana l'Aina (EI 4), en Victor(EI 5) i la Gemma (EI 5)´la Irene C (P2n) i la seva germana l'Elena (P 6è), l'Òscar M.(P 6è), la Júlia C (P 3r.) l'Iris T (P 5è), en David M (P 5è), la Marta V (P 6è), la Júlia B. (P 3r.), la Lara (P 2n) i el seu germà en Biel (EI 3) , en Pau (4t) i les seves germanes Ona (P 6è) i Ami (EI 4), l'Adrià (P6è) i el seu germà en Max (P 4t) i la Joana que començarà EI 3 el curs vinent a més a més els adults acompanyants.

La primera part ja la coneixeu doncs està penjada en el blog. La segona part va ser llegir voluntàriament un minuts del llibre que cadascú havia triat de l'autor. Com podreu veure al video, va ser una estona deliciosa escoltant diferents veus amb el seu ritme, entonació, timbre, diferents edats, diferents fragments i diferents històries.
Per a rodonir la tarda la Marta Sorribas i la seva companya de grup, que també es diu Marta ens van fer la magnifica representació teatral, elaborada i realitzada per elles d': "El zoo d'en Pitus"

Us esperem a totes i tots a la propera trobada, que serà el 3 de juny i haureu de tria un llibre de l'escriptora Maite Carranza. Properament us posaré més informació al blog.

2 d’abril del 2008

EL MEU AVI.

Ahir a la tarda en un ambient tranquil, acollidor i alegre es vem trobar un grup de nenes i nens amb pares i mares per brindar homenatge a l'escriptor S. Sorribas. Vem comptar amb la inestimable companyia de la seva filla Marta Sorribas, mare de l'escola y la seva néta Maria, alumne de quart de primària, que ens varen preparà com entrada aquesta exquisida biografia de l'autor i que la Maria ens va narrà. I aquí us la deixem per a que podeu gaudir-ne.
Properament us parlarem de la segona i tercera part de la trobada, quan timguem les imatges a punt.