18 de juny del 2009

Mostra de treballs sobre la CAPUTXETA VERMELLA

Com activitat conjunta d'escola, des de la biblioteca hem fet una exposició de llibres de la Caputxeta Vermella, diferents versions per diferents edats i diferents il.lustradors. Amb aquest ventall de llibres, cada nivell ha realitzat un treball.

Educació Infantil desprès d'explicar el conte van realitzar la il.lustració, van escriure el titol i el mès grans van fer una frase .

EDUCACIÓ INFANTIL2

El Cicle Inicial van rebre una carta del llop demanant que l'ajudessin a ser bo, així que el grup van respondre un per un la carta tot dient-li si li ajudaven o no. Mentre que els de segon van canviar el final del conte.

CICLO INICIAL DE PRIMÀRIA



El Cicle Mig han recreat el conte però canviant l'ambientació i l'època. Alguns tambè en canviat el títol. Altres el presenten en format còmic.
Del Cicle Superior presentem l'únic treball voluntari que s'ha fet.

CICLE MIG DE PRIMÀRIA

Tots el treballs elaborats van ser exposats a la biblioteca i per arrodonir la feina, un grup d'alumnes de 5è, van preparar durant el temps d'esbarjo des de l'abril fins a finals de maig, la representació del conte en la seva versió particular. Van preparar els decorats, el text, el vestuari i la música.
Van fer una representació per cada cicle i van tenir molt d'èxit.
Aquí deixem una mostra de la feina feta per compartir amb vosaltres i com a memòria d'una activitat realitzada durant el curs des de la biblioteca.

17 de juny del 2009

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA


Àngels:
Avui ens toca despedir-nos dels nostres ajudants d'aquest curs 08-09. En un principi van ser més els que es van apuntar, però el curs és llarg i els que han perdurat fins el final han estat en Gan Quan, la Hawa , la Clàudia i la Mami. Amb tots ells hem intentat donar un servei a l'escola passar-ho molt bé i remenar llibres i lectures. Tots menys la Mami que és de 5è marxen. Que sigueu benvinguts a l'institut.Per la biblioteca queda la vostre petjada.

Gan Quan:
En aquest curs he perdut molts esbarjos (patis) però no m’importa ja que me’ls he passat a la biblioteca ordenant llibres, prestant i retornant-los, fent encàrrecs...M’ho he passat molt bé. Ha sigut divertit i m’agradaria repetir-lo un altre cop. Però, malauradament, no puc, perquè he d’anar a l’institut.

Mami:
Hola lectors i lectores.
Sóc la Mami,, i és el primer any que faig d’ajudanta de biblioteca. M’ha agradat moltííííííííssim. L’any que ve continuaré ajudant a la biblioteca com ara.
M’hauria agradat fer més activitats d’aquestes: grup de lectura, intercanvi de llibres, ...
Parlant d’activitats: ha dit la Àngels (la bibliotecària), que l’any que ve, farem un “Karaoke”. Com que a mi m’encanta cantar, em sembla molt bé.

Hawa:
Aquest any es el primer que sóc ajudant de biblioteca. Al principi érem molts ajudants, però després vam quedar només 4 ajudants de biblioteca. M’ho he passat molt be amb la Clàudia, el Gan Quan, i la Mami, que no deuria de ser la ajudanta de biblioteca. El que més he fet es ordenar llibres, prestar i retornar i fer càrrecs.

10 de juny del 2009

NO HI FALTIS! dijous, 18 de juny

GRUP DE LECTURA DELS
ADULTS I NENS I NENES (GLANS)





DIJOUS 18 DE JUNY
17 HORES 30 MINUTS


Esteu convidats a fer un comiat com cal amb el grup de lectura de petits i grans.
La Caputxeta serà la nostra convidada , així com els personatges clàssics que surten a la història: el llop, la mare, l'àvia, el caçador ........

Faran la representació del conte i desprès els hi podrem fer preguntes i també els hi podrem dir que pensem de cada un d'aquests personatges.
NO HI FALTEU!

8 de juny del 2009

XII GLA : The Sorrows of an American (Elegia per un americà). Siri Hustvedt


Mientras las madres hablamos, los retoños dibujan


La última tertulia del Grupo de Lectura de Adultos para este curso nos pilló desprevenidas, despistadas y desleídas. En primavera la lectura altera también. Las que llegamos primero nos lanzamos al ordenador para ver qué decía la Internet sobre algunas sugerencias para el verano (hay parte de ti que ya está de vacaciones...). Descartamos Donna Leon porque a Deta no le gustan las novelas policíacas. Vuelven a rechazar la lectura de El atlas de las nubes de David Mitchell (¡son cuentos cortos!) así que no lo volveré a proponer. Nunca más. Armadas con títulos más adecuados, dejamos la tecnología y nos ponemos codos a la obra alrededor de la mesa pequeña. Faltan unas cuantas...
Entre ellas estaba la única que había leído la novela Elegía para un americano, y se rumorea que no le ha gustado. La fuente de este rumor, Deta, no ha acabado el libro, aunque confiesa que no le entusiasma tampoco. Àngels lleva menos de la mitad del libro leído, no porque le disgusta la lectura, sino porque le está costando concentrarse estos días y durante los pocos ratos que encuentra para la lectura en pleno final de curso, no acaba de engancharse. Kymm, con ocho páginas de lectura realizada, no puede opinar, pero su sugerencia de retomar la charla más adelante no está segundada por Cristina, quien agradece el mal pronóstico porque aún no ha acabado el penúltimo libro, En lugar seguro (GLA XI 28/04/09), el cual sí ha acabado por fin Montse, quien AHORA tiene ganas de comentarlo. María, que acude por primera vez y no acaba de explicarse un grupo de lectura que no lee el libro, se apunta a leer En lugar seguro y hablar de ello más adelante con Montse, Cristina y alguna caña.
Comentamos los títulos que habíamos gugleado y filtrado por algún blóguer renegado hasta dar con dos opciones de lectura veraniega. ¡A ver si terminamos al menos una de ellas antes de octubre!

A Short History of Tractors in Ukranian (Marina Lewycka), también bajo los títulos de La petita història dels tractors en ucraïnès y Los amores de Nikolai, arranca así:

Dos años después de la muerte de mi madre, mi padre se enamoró de una divorciada ucraniana rubia y glamourosa. Él tenía ochenta y cuatro años y ella treinta y seis. Aquella mujer estalló en nuestras vidas como una granada de peluche rosa que agitó las aguas turbias e hizo subir a la superficie un sedimento de recuerdos, propinando una patada en el trasero a los fantasmas de la familia.

La soledad de los números primos (Paolo Giordano) tiene la ventaja de ser una novedad de moda, y la desventaja de tener ya 136 reservas sin disponer aún de ningún ejemplar en las bibliotecas de la diputación de Barcelona. Deta opina confiadamente que “alguien acabará comprándolo”. Y sí, me siento aludida.

Resuelta esta duda, vuelve Montse a la polémica del libro que sí ha leído (que nunca es tarde si la dicha es buena y nadie ha leído el que tocaba) sobre si Charity, de En lugar seguro, es buena o mala. Volvemos al tema, puntualizando que Charity es buena, aunque a veces tanta bondad carga, y ofrecemos una anécdota del viaje reciente de algunas asistentas a Dublín, donde difrutamos de nuestra propia Charity. Deta concluye con acierto que “es un lujo dejarte llevar por una Charity”.
Fijamos la fecha para La caputxeta vermella (enhorabuena, Jaumeta, por los geniales resultados de tu dedicación y entrega), sacamos la foto y, hala, hasta el curso que viene. ¡Que el verano se lea bonito!



[pie de foto: Montse Jané, Kymm Coveney, María S. Leiva, Cristina Marco, Àngels Boza y Deta Conesa]


4 de juny del 2009

17ªJORNADAS BIBLIOTECAS


Els dies 28, 29 i 30 de maig vaig assistir a les 17ª Jornadas de Biblioteca Infantil y Juvenil, organitzades per la Fundación Germán Sánchez Ruipérez de Salamanca, convidada per la mateixa Fundación pel fet d'haver participat com a centre pilot en un treball sobre el estudi de la situació actual de les biblioteques escolars en el àmbit de tot el territori espanyol.
Durant el matí del dijous el grup que ha realitzat aquest estudi juntament amb el sosdirector de la Fundación i altres implicats com ara els treballadors de la Fundación que van anar a les diferents escoles a passar las bateries de preguntas així com a fer observacions en directe i conviure durant dues setmanes, ens van fer el retorn d'aquest estudi que portarà el títol de "Bibliotecas escolares entre comillas"
Ha estat una experiència molt enriquidora per tots els que érem presents al mateix temps que ens va permetre conèixer els companys i companyes bibliotecaris d'altres centres i poder intercanviar, durant aquest dies, formes i maneres de fer dins el nostre àmbit de biblioteca escolar. Val a dir que els centres que formen part de l'estudi tots són centres que han estat premiats en convocatòries del Ministeri d'Educació i Cultura.

3 de juny del 2009

Jocs Florals districte Sants-Montjuïc'09



El dimarts 26 de maig els finalistes de cada cicle de Primària del nostre centre van assistir a l'entrega de premis de narrativa i poesia d'enguany. L'Ariadna (6è), la Irene (4t) i en Jeffry (2n). Va ser un acte entranyable on el alumnes de l'IES Luís Vives i el seu grup musical format per alumnes de 1r. d'ESO van executar brillantment diverses peces musicals.
Dos del nostres alumnes van ser premiats.
La Irene Garcia Tejada de 4t. va guanyar el primer premi de poesia de la categoria de Cicle Mig amb el poema titulat "L'illa i el vaixells"

L’illa i els vaixells


A les tranquil•les illes
arriben vaixells amb veles.
Van en busca de somnis
seguint cants de sirenes.


Allà ballen els peixos
amb les onades del mar,
tresors dins de calaixos
que cada nit volen brillar.


A la sorra les petxines
fan catifa daurada
que trepitgen les persones
en trobar l’illa estimada.


Irene Garcia Tejada
Maria Garcia


En Jeffry Moreno Pacheco amb el segon premi de poesia a la categoria de Cicle Inicial amb el seu poema titulat "La lluita del cavallers"

LA LLUITA DELS CAVALLERS

El cavaller s’enfronta
muntant a cavall,
a fer una guerra,
està disposat.

Porta casc, armadura i espasa
i fa tornejos de llança.

El cavaller tira fletxes
des de la muralla
i així comença una batalla.


Jeffry Moreno Pacheco
“El sentinela”