30 de maig del 2012

JOCS FLORALS DEL DISTRICTE

El dimecres, 23 de maig a la Seu Districte, c/. Creu coberta, es va realitzar l'acte d'entrega de premis dels Jocs Florals escolars 2011-12. De la nostra escola van assistir la Joana Amelibia de 1rA, la Núria Màrquez de 4t B i la Mar Izquierdo de 5è B.
La sala d'actes era plena de gom a gom amb els alumnes de les diferents escoles de Sants-Montjuïc i els seus professors/es. Presidia l'acte  els representants de cada estament (Ajuntament, Centre de Recursos, Jurat) i la Sra. Ana  Diaz-Plaja va realitzar el discurs d'inauguració cemtrant-se en el prefix RE (REtallades, REescriure, Reinventar...), molt brillant i actual.
A continuació el presentador anava a realitzar la seva feina  quan de sobte va ser aturar per una policia un xic  especial i un cop aclarit l'enrenou es va iniciar l'entrega de premis i la lectura de cada primer premi en les diferents categories de poesia en primer lloc i de prosa seguidament.
A la Núria Màrquez  se li va fer entrega del 2n premi en prosa en la categoria B, pel seu conte titulat L'agatha i els seus dibuixos. Va ser felicitada allà mateix i  per tots, els seus companys i companyes en arribar a l'escola.




Enhorabona! Llegir i escriure ens porten molt lluny, només cal posar-s'hi i anar aprenent.

17 de maig del 2012

COM DONAR JOC AL MATERIAL DE REBUIG. XIII trobada GLANS

El passat dijous dia 10 de maig, la Jaumeta (mascota de la biblioteca) va  veure com més de 20 famílies d'Educació infantil i Cicle inicial i mitjà, construïen i posaven a rodar una baldufa originaria de l'illa de  Java.
En Francesc Martin, professor d'educació física i cap d'estudis d'una escola pública  de Vilanova i la Geltrú,  va arribar puntualment a la cita. Va venir molt carregat de material ( ni el maletí màgic de la Mary Poppins podia tenir tantes coses màgiques com les caixes de'n Francesc). 
A través de les seves pròpies vivències ens va explicar com va arribar a publicar, juntament amb l'Oriol Ripoll i  la il·lustradora Bernadette Cuxart,  el llibre:  Com construir les teves JOGUINES. Estrella Polar.
Mentre parlava ens anava mostrant com podíem aconseguir fer amb material de rebuig,  una raqueta, un bilboquet, un cotxe eòlic i moltes coses més, que també surten en el llibre. 
Seguidament ens va demanar que sempre tinguessin  molt a mà,  les ulleres de la creativitat  per saber veure en un pot de iogurt o qualsevol altre material com les puntes de les mines del "bolis" Bic, un material molt  útil per construir una joguina.
Apa, som-hi!!! Va explicar i mostrar els material i el procediment per construir la baldufa de Java i pares, mares, avis, nenes i nens ens van posar a treballar de valent. Gracies a l'ajut expert de'n Francesc, les baldufes anaven prenen forma i es podien fer rodar amb èxit. Tots volien saber com fer-la rodar perquè també s'ha de saber com agafar-la i estirar de la corda, no us penseu!
Doncs amb la feina feta i compartida, van endreçar i es van acomiadar  fins el curs vinent, tot esperant trobar-se de nou amb més llibres i activitats per compartir en família.


                                             http://youtu.be/4rZci7pL1Qc