31 de gener del 2013

Trobada del Grup de Lectura d'Adultes



A propósito de Abbot, una lectura que no té cap trama o introducció, nus i desenllaç. Succeix a l'estiu entre el mesos de juny, juliol i agost. L'Abbot professor de la universitat es troba de vacances a casa amb una filla de 2 anys, la dona embarassada de sis mesos i un gos poruc. Hi ha un narrador que cada dia  ens explica vivències, pensaments, actituds.... del personatge que de mica en mica ens va creant una imatge d'Abbot. Nosaltres lectores femenines hem vist aquest protagonista amb els defectes que una dona troba en els homes: no parla gaire amb la dona, és mostra gelós, només pensa en el sexe,no es que sigui molt treballador, no sembla sensible.... Encara què en aquest punt discrepàvem doncs quan fa de pare es mostra pacient i carinyós i en alguns moments toca la fibra sensible, però no ho acaba d'expressar. També apuntàvem que al ser el narrador un home (Cris Bachelder) no ha permés mostrar la part més sensible d'Abbott. 
És un llibre per llegir a estones, té punts divertits però no tant com per "destornillarse" com indica la faixa del llibre. Té paràgrafs o capítols molt interessants i està molt ben escrit. 
Per acabar una petita mostra de la primera part juny,

 18 Todas las observaciones, según advitió Darwin, deben reforzar o contradecir una opinión para resultar útiles 

A Abbott le gustaría creer que es un buen hombre, pero su mujer está en el piso de arriba sollozando, y él está abajo con el pegamento de contacto.  


Per la propera trobada hem escollit dos llibres un gairabé l'hem llegit totes però com ens agrada molt el tornarem a rellegir i veure la pel·lícula que van fer sobre ell. HANFF, Helene, 84, Charing Cross Road. Ed. Anagrama Empuries 2002 


L'altra llibre que llegirem: BROWN, Elionor. Una casa llena de palabras Ed. Rocaeditorial 2012