9 de febrer del 2014

Trobada Grup de Lectura TELETUBBIES 6è


En Hanno autor i il·lustrador d'aquesta narració ens planteja un tema d'actualitat, els "sense sostre", les persones que viuen i dormen el carrer.
La protagonista i la seva germana es creuen cada matí amb en "Tolstoi" nom que li posa la nena tret del títol d'una portada de llibre. Li comencen deixant menjar i quan comença a fer fred li demanen al pare que li doni un abric i finalment se l'emporten d'excursió a la residència que tenen fora a la Teuleria. En Tolstoi s'adapta i es queda en aquest indret on la família que l'adopta li deixa un petit habitacle que ell mateix s'arregla i endreça. Tot va molt bé per en Tolstoi que aconsegueix vendre a alguns pagesos de les rodalies el pa que ell mateix forneja. Però el pes de la llei li cau al damunt doncs no té permisos ni papers arreglats per viure en el país que l'adoptat.

A la tertúlia sobre el llibre els nois i noies van coincidir en el fet que els hi va costar molt entendre la narració i alguns  no van acabar la lectura. Dels que van acabar el llibre van demanar ajut a casa per poder entendre algun que altre paràgraf. Les il·lustracions van estar millor valorades que no pas  la narració. La valoració en xifres que li van donar com a mitjana va ser 6 sobre 10 punts.