24 de juny del 2008

III TROBADA GRUP DE LECTURA N-A


El dimarts, 3 de juny vam realitzar l'ultima trobada del grup de lectura de nenes i nens i adults d'aquest curs amb l'assistència de l'autora Maite Carranza.

Totes i tots estàvem un xic nerviosos doncs ens estrenàvem com amfitrions i desitjàvem que tant la Maite com l'audiència s'ho passessin bé i fos una experiència enriquidora per tothom. No cal dir que gracies al caràcter obert i planer de la Maite va ser fàcil aconseguir-ho.

Mentre esperavem que anessin arribant els que faltaven, la Maite Carranza va seure i va començar a conèixer els nens i nenes que volien que els hi signés amb el seu autògraf un llibre d'ella.



Quan ja tothom havia arribat vam començar per fer un mos amb coca casera i xocolata i beguda per ajudar a passar. Cal dir que aquest tiberi va ser per acomiadar-nos d'aquesta activitat fins el proper curs.

Durant aquesta estona van recuperar forces mentre ens saludaven uns als altres.





Abans de seure i començar la tertúlia, ens anem presentant un per un tot fent un joc d'imitació. Avui la rotllana és força gran entre petits i grans.




Durant més d'una hora que va passar entre preguntes, dels participants i respostes explicites, amenes, suggerents de la Maite i que en ocasiones retornava fent altra pregunta als oients.
Van poder fer tot un repàs a gran part de la seva obra , doncs les nenes i nens eren de diferents edats i cadascú va dir quin llibre havia llegit i per tant van poder conèixer com havien nascut molts dels personatges , amb quina finalitat i si van ser més o menys dificultós .

També ens preguntaven perquè alguns dels seus llibres ja no es troben a les llibreries quan aquests continuen sent obres interessants de la literatura infantil i juvenil catalana.

Els adults, (majoritariament mares) i també el més grans de Primària van fer preguntes sobre la seva trilogia del Clan de la Lloba. I ens va explicar tot el procés de creació i documentació que va fer per donar vida a les tres novel·les.

Els temps passava i abans d'acomiadar-nos volíem saber sobre les seves perspectives de futur i ens va alegrar saber que per primer cop es podria dedicar de ple a la seva faceta d'escriptora i que presentaria algunes de les seves obres a terres tan llunyanes com la Xina i Sud-america.

Com a acomiadament: el fet de compartir la lectura amb alumnes, pares, filles, fills, avies, mestres en una activitat en la qual tothom és protagonista ens ha fet molt feliços mentre la compartíem i ens ha quedat per sempre més en el calaix dels bons records.







Foto d'àlbum amb la Maite Carranza.
Dedicada als GRUPS DE LECTURA.











1 comentari:

kymm ha dit...

Angels, eres un genio. Has logrado transmitir la calidez de Maite Carranza y el ambiente animado y entregado tanto de los niños como de las mamás. Más fácil que guardar y recuperar el recuerdo es acudir aquí, al bibliofinestra, y recordarlo a gusto.
Un beso y enhorabuena por tu labor.