7 de gener del 2009

IX GLA "kitchen" Banana Yoshimoto




Bon any a totes i tots els nostres seguidors i visitants!
I comencem l'any Nou 2009 amb la trobada número 9, per si algú te dubtes o es supersticiós o diabòlic o li agrada aquest número.
Abans de començar les festes nadalenques, el grup de lectura d'adults va celebrar aquesta trobada en un restaurant oriental del barri, doncs calia ambientar la tertúlia amb cuina d'aquest estil.
Així que entre els diferents plats (yayisoba, tempura vegetal, Tekkamaki, shakemaki i altres delícies) van parlar sobre el tres relats de "Kitchen", sobre com el menjar i els olors del menjar deixen records a la nostra memòria que ressorgeixen en quant tornes a flairejar de nou aquesta olor i immediatament retorna el record.
Com aquest és el segon llibre que llegim d' autor/a japonès/a, ens va cridar l'atenció la similitud dels temes amb l'anterior llibre de Murakami, Haruki. "Tokio blues". La solitud dels adolescents i joventut japonesa i la seva facilitat de pensament sobre el suïcidi com a solució als seus inquietants pensaments interns. El llibre de Banana Yoshimoto, però, no acaba amb els seus personatges, si no que els ajuda a cercar una sortida positiva continuadora de la vida i del goig de viure amb les coses quotidianes i amb la gent propera.

Recordeu que durant el mes de febrer, possiblement la primera quinzena, farem la X trobada amb el llibre: Els homes que no estimaven les dones. Larsson, Stieg