26 de maig del 2010

Bingo Poètic

L'última activitat realitzada pel Grup de Lectura d'Adults i oberta a tota la comunitat educativa adulta del nostre centre, ha estat un Bingo Poètic.
Varen preparar-nos per rebre fins un total de 30 persones com a màxim. Varen fer una nota i es va repartir a tots els membres de la comunitat escolar.

El bingo poètic, és un joc com el del bingo. Cada participant té una targeta amb els números en el que juga , un llapis per encerclar el que ha sortit però a més també se li entrega un llibret amb els poemes escrits i numerats i a la contraportada hi ha l' index on a cada número diu el nom de l'autor de cada poema.

Hi ha un bombo amb els números que juguen (en aquest cas del 1 al 30, que eren el nombre de poemes escollits). S'extreu un número i una o dues persones que no juguen, en aquest cas l'Encarna, la Imma i una servidora llegiem el poema sense dir el número. Un cop llegit i escoltat el poema qui sabia el nom de l'autor o autora ho podia dir o si no miraven l'index de la contraportada per esbrinar-ho. Desprès el que tenia el número a la seva targeta l'encerclava.

Com van se poques les concursants ( 9 o 10 ) va costar una mica de fer linea, però finalment la Cristina Marco mare de l'Aina (1r. A) i en Roger (6è A) va fer la linea i es va dur un llibre 100 Poesies Catalanes que cal conèixer. Triadú, Joan

Abans no va sortir el bingo vam llegir gairabé totes les poesies, algunes d'elles varen conectar-nos a internet i les vam sentir amb la veu del propi autor o autora.

Finalment van sortir dos bingos el de la Marta Sorribas, mare de la Maria (6èA) i de la Maria Sánchez, mare de la Maya (P5 A) i de la Duna (2n A). Elles es van dur un Cd cada una titulat Hijo de la luz y de la sombra de J.M. Serrat, cantant poemes de Miguel Hernàndez .

Els poemes que van quedar les mateixes participants, gustosament, els van recitar.

30 poemes de diferents autors i autores (catalans, espanyols, hispànics, italians) van fer les delicies dels participants, fent-nos evocar diferents sentiments i emocions amb la paraula poética com a vehicle.