12 de novembre del 2010

XVI trobada Grup de Lectura Adultes

El passat dia 9 de novembre ens vam trobar de nou per parlar de la llista de llibres que varen proposar al començament de l'estiu. Com la llista era llarga i cada membre havia fet recorreguts diferents de lectura, vam decidir començar per aquelles lectures obligades, que eren dues: Dublinesca i Sabor a Canela.

Va ser Sabor a Canela, de Carmona José Carlos. Planeta 2010, qui havia deixat molt bon gust, bons olors i també bona oïda. Una lectura molt recomanable.

Però abans de introduir-nos en Dublinesca el llibre Contra el vent del Nord, Glattauer,Daniel. Alfaguara 2010 va fer la seva aparició, perquè va ser una lectura que enganxa, fàcil de llegir, amb parts còmiques, original...També es comentava que implica al lector (per què no contesta..? Està utilitzant a la noia per a l'estudi ?). El fet d'haver-se publicat la segona part,(Cada siete olas) va donar peu a diversos comentaris: "Es veu clar que l'autor ja tenia en ment una segona part, mentre feia el primer" "M'agrada que acabi aquí, on el final queda obert. Trobo el joc més divertit que no pas el fet de conèixer-se" "Per què no una segona part? No cal que o proposem com a lectura, però me'l penso llegir"

Dublinesca per la Kymm

Vale. Reconozco que el protagonista cascarrabias de Dublinesca irrita, y que las constantes referencias a otras obras se hacen una montaña. Sin embargo, si te paras en su lectura para buscar (en Google, claro, igual que el protagonista) el cuadro Stairway de Hopper (http://bit.ly/bHS92w), la gabardina de Catherine Deneuve (http://bit.ly/9KEwqn), el poema de Yeats (http://bit.ly/7cljPK) o las canciones que escucha (http://bit.ly/4gckjy) ese infeliz ex editor en pleno declive, divierte también. Las referencias a Ulysses de James Joyce son abundantes, pero para quien no haya leído aquel tocho (servidora sí, chincha rabia) también sirven por si solas: por ejemplo, la repetida cita del amigo Ricardo (“Siempre aparece alguien que no te esperas para nada”) o el joven con gafas y gabardina que acecha a Riba bajo la oscura lluvia (yo creo, Deta, que era nuestro querido James). Animo a leer este libro. Animo a leer Ulysses o, cuando menos, el capítulo 6. Animo a ver este vídeo de Vila-Matas, y conocer la página web de Canal L: http://bit.ly/bp5IoC

Y si alguien se anima, tengo unas cuarenta páginas web marcadas al respecto. Hala, otra canción, porque éstos son de mi pueblo: http://bit.ly/bbDbCq.




Decidim deixar per la propera trobada Maletes perdudes i El señor Rosemblun sueña en inglés. Algunes encara els han d'acabar de llegir. Tot seguit ens posem a decidir quins llibres escollim per la propera trobada que serà a finals de gener o principis de febrer. I finalment ens decidim per:

<span class=LIBROS - SUKKWAN ISLAND "> L'illa de Sukkwan. Vann, David. Empuries 2010



<span class=LIBROS - LA TIA MAME "> La tia Mame. Dennis, Patrick. El acantilado 2010(352 pàg.)

<span class=LIBROS - DELICIOSO SUICIDIO EN GRUPO "> Delicioso suicidio en grupo. Paasilinna Arto. Anagrama 2007.Colección panorama de narrativas.