6 de juny del 2012

ELS TRES TAMBORS I FILL DE ROJO

El dimecres 23 de maig va ser un dia molt emocionant. Desprès de l'acte dels Jocs Florals, a la biblioteca ens reuníem el Club de Lectura de migdia, format per un grup d'alumnes de les dues aules de 4t i la Mar de 5è.

Aquesta era l'última sessió d'aquest curs i teníem un convidat molt especial i estimat per tots, l'avi Salvador Roca, que coneixem perquè a l'escola ens ajuda i ens ensenya  a mantenir i cuidar de l'hort. Però en aquesta ocasió venia a respondre les preguntes que els nens i nenes li feien sobre la guerra civil, doncs els dos llibres que havíem llegit( Tres Tambors i Fill de rojo. Tantagora) explicaven cadascú una història familiar viscuda en aquest període de guerra.

Uns anys molt difícils dels quals ens poden parlar  les persones grans que la van viure sent encara molt petits o joves i que saben transmetre el que té de dolent les armes i el desig d'aconseguir el poder.

També vam explicar la història viscuda per la Trinidad Galiana (veieu document). Ha estat a través d'una amiga de l'Àngels (Lola Bruno) que hem conegut els fets i ens ha fet arribar la informació, gracies Lola!

 Conèixer la nostra història a través de les persones que l'han viscuda, ens dona la oportunitat d'escoltar i copsar la realitat a través de les paraules, els sentiments i les emocions de qui l'explica.

Per acabar aquest primer curs i tenir un record, vam repartir una targeta amb imatges del llibres que hem llegit. Atenció! que el grup aviat es va donar que faltava incloure el fabulós llibre de la Wangari. 

                                                







la metralla va deixar sense joc l'articulació del peu.








1 comentari:

AMPA JAUME I ha dit...

Preciós i molt emocionant! Diuen que un poble que no coneix la seva història està condemnat a repetir-la. Tant de bo activitats com aquestes ens ajudin a evitar-ho. Enhorabona!