21 d’abril de 2013

Grup de Lectura Adultes - GLA -


Les components del grup de lectura(l' Olga,la  Rosa,la  Mercè,la Kymm,la  Deta,l' Aida,l' Àngels i van faltar la Marta, la Montse, la Maria i la Maribel que ens va deixar el seu comentari per escrit) es vam reunir a la sala d'audiovisuals doncs havíem de parlar primer sobre el llibre de l'autora Eleanor Brown i desprès veure la pel·lícula 84 charing cros road .
Quasi totes havíem llegit el llibre, l'Aida i la Mercè anavem per més de la meitat i no volien saber el final. La Kymm com la Deta i l'Àngels li havíem comentat que el llibre no era com per entusiasmar-se, doncs no l'havia començat. 
En  aquest blog (una vez leí)  trobareu una descripció o sinopsi de l'obra i comentaris
Davant aquestes diferents situacions vam començar a parlar de la novel·la. A la Deta li agrada molt la portada  del llibre i la història li ha anat enganxant. La Rose li recordava a la seva germana gran i a l'Àngels també a la seva cosina gran entre 6 germanes més. Aquest sentit  de responsabilitat i entrega que pren la gran de les germanes que arriben a ser pesades  A l'Olga, la Mercè, l'Aida i la Rosa els hi ha agradat força. 
Les germanes molestant-se les unes a les altres és com molt realista i el fet de que en un moment donat que una necessita ajut o consol  totes s'uneixen. Parlem de l'estranya família que formen en pares tant dedicats a la lectura, nenes anant i venint a la biblioteca, llegint i parlant amb frases de Shakespeare, representant funcions..... Genial, estrany ..!Com tenir llibres per tot arreu de la casa. Un pare que està però que de cop és perd entre les seves lectures, un poble peculiar una família també peculiar. Les germanes que plegades van a visitar a la mare a l'hospital, però primer se'n van a mirar un vestit  de novia per la Rose.
El fet que la narració estigués feta per les germanes, ara una, ara l'altre o dos que parlen de la tercera i en algun moment que semblava que no era cap de les tres, en principi et feia anar fulls enrere per esbrinar qui era. També vam comentar que l'acabament no resultava tant real com el procés de la narració, el trobàvem accelerat i que tot acabava massa bé. 
A banda, aquesta lectura  ens  porta  a voler  llegir o llegir de nou a Shakespeare durant aquest estiu. Ja decidirem què llegirem.
Per acabar havíem acordat veure la pel·lícula del llibre 84 charing cros road. Interpretada per Anne Bancroft i Anthony Hopkins. El llibre totes l'havíem llegit i per totes és un llibre molt especial que ens agrada molt.el 84 de charing cros road a l'actualitat